Nagy a mozgolódás a Balatonnál

Nagy a mozgolódás a Balatonnál

Számos Balaton-parti településen újulnak meg a strandok vizesblokkjai, sőt, lesz, ahol új attrakciókkal várják majd a látogatókat.

Megújulnak Veszprém megyében a balatoni strandok: egyebek mellett Alsóörsön, Balatonfüreden, Örvényesen és Zánkán. Alsóörsön csúszdákat is építenek – írta a veol.hu. Az alsóörsi strand fejlesztésére például 35,6 millió forintot nyert el az önkormányzat. Hebling Zsolt polgármester szerint ebből felújítják a vizesblokkokat, szabadtéri öltözőket építenek, és egységes tájékoztató táblákat helyeznek ki. Emellett két csúszda építésére is sikerült ámogatást szerezniük a Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatán, így 50 millió forintból a községi strandon, 90 millióból pedig az alsóörs-paloznaki Pelso kemping strandon építenek csúszdát, legkésőbb a 2021-es nyári szezonig.

A strand nyitása a járványügyi helyzet függvénye.

Hírdetés

Balatonfüreden az Esterházy és a Kisfaludy strandokra, amelyek a nyári szezonon kívül közparkként, illetve rendezvények helyszíneként üzemelnek, összesen 70 millió forintot nyert el a település Somogyi László, a fürdőhelyeket működtető Probio Zrt. vezérigazgatója szerint. Idei céljuk, hogy rendbe tegyék a vizesblokkokat, amiket egyébként a hatalmas forgalom miatt folyamatosan felújítanak. Emellett négymillióból mindenhová táblákat is elhelyeznek. Fejlesztik mintegy 12 millióból az öltözőkabinokat, mintegy 10 millióért pedig vízbejáró lépcsőket helyeznek el.

Huszár Zoltán, Örvényes polgármestere elmondta, hogy legújabb nyertes pályázatukkal, több mint 10 millió forintból pedig napozóstéget építenek, és információs táblákat helyeznek el, legkésőbb augusztus végéig. Mindemellett a strandon elbontották a régi kiszolgáló épületeket, újakat építenek, amire egy területfejlesztési pályázattal 217 milliót nyertek, amit az önkormányzat mintegy 25 millióval kiegészít. Ezt a munkát terveik szerint november végére fejezik be.

Filep Miklós, Zánka polgármestere közölte, a kormányzati támogatással a községi strandon, mintegy 31 millió forintból vizesblokkokat, és baba-mama szobákat alakítanak ki, mintegy 10 millióból új lépcsőket tesznek a vízbe. Hatmillióból öltözőkabinokat építenek, és ugyanennyiből eligazító táblákat tesznek ki.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »