Nadal olimpiai arannyal tért vissza

Nadal olimpiai arannyal tért vissza

A pekingi ötkarikás játékokon nyert egyéni bajnoki címe után Rafael Nadal ezúttal párosban ért fel a csúcsra Rióban, ráadásul egyesben már az elődöntőnél jár, ahol ma a Novak Djokovicot is elbúcsúztató argentin Juan Martin Del Potróval játszik.

Sokan már temették az idei Roland Garroson csuklósérülést szenvedő Rafael Nadalt, ám a spanyol teniszező most méltó választ adott erre. A 2008-ban egyéni olimpiai bajnoki címet szerző 14-szeres Grand Slam-győztes ugyanis újra bombaformába került a riói olimpiára, és egyéniben bejutott a legjobb négy közé, miután a hazai nézők által támogatott Thomaz Beluccit három izgalmas szettben legyőzött (2:6, 6:3, 6:2).

– Úgy érzem, a közönség szinte minden meccsemen mellettem állt eddig, ám ez most természetesen megfordult. Bevallom, még élveztem is, hogy az egész lelátó Thomaznak szurkol. Csodásan érzem magam, nem hittem volna, hogy így térhetek vissza – jelentette ki Nadal, akire az az argentin Juan Martin Del Potro vár az elődöntőben, aki a hispán klasszishoz hasonlóan csuklósérüléséből – őt már többször megműtötték – próbál újra visszatérni a legjobbak közé, és itt Rióban már a szinte verhetetlen Novak Djokovicot is legyőzte már.

Nadal egyesben az argentin Juan Martin Del Potro ellen játszik elődöntőt Rióban

Nadal mindenesetre hatalmas lelki lökettel állhat majd ki a dél-amerikai ellen, ugyanis ma hajnalban Marc López párjaként megnyerte a férfi páros döntőjét, azaz immár kétszeres olimpiai bajnoknak vallhatja magát. A hatodik helyen kiemelt spanyol duó 2 óra 26 perc alatt, három szettben, 6:2 3:6 6:4-re győzte le az ötödikként rangsorolt román Florin Mergea, Horia Tecau kettőst.

– Fantasztikus érzés nyerni egy olimpián. Hihetetlen érzelmek szabadultak fel bennem, az ilyen pillanatokért érdemes pályára lépni, amikor a hazámért játszhatok és győzhetek. Ilyenkor nem számít sem a pénz, sem pedig a világranglista és a sikerét járó pontok. Szenvedéllyel élem ezeket a pillanatokat, bízom abban, lesz még ilyenben részem – mondta Nadal a mérkőzés után.

Amennyiben Nadal a páros után egyesben is újra olimpiai bajnok lesz, akkor beállítja a chilei Nicolás Massú csúcsát, aki a 2004-es athéni olimpián nyerte meg a férfiak közül mindkét számot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »