Nadal gumicsizmában segít az áradás utáni takarításban Mallorcán

Nadal gumicsizmában segít az áradás utáni takarításban Mallorcán

Rafael Nadal teniszező is segített Mallorca bajbajutottjain a természeti katasztrófa után. Miután Sant Llorenc des Cardassar városának lakosai fedél nélkül maradtak, a mallorcai születésű teniszcsillag felkínálta a teniszakadémiája épületét a bajba jutottaknak, emellett pedig az iszap eltakarításában is igyekezett kivenni a részét.

– írta a 32 éves sportoló a Twitteren.

A legújabb információk szerint a pusztító áradat eddig 12 halálos áldozatot követelt. A vihar Sant Llorenc des Cardassar településén okozta a legnagyobb károkat, miután a Baleári-szigetek éves csapadékmennyiségének közel harmada hullott le néhány óra alatt.

Hírdetés

A víz- és iszapáradat olyan erősséggel zúdult le, hogy az autókat egy kupacba halmozta fel, két hidat tönkretett, az infrastruktúrát pedig megrongálta. A mentésben mintegy 500 ember vesz részt, közülük 80-an katonák. A városka 60 kilométerre fekszik a sziget fővárosától, Palma de Mallorcától.

A kisváros közelében, Manacorban született Nadal, aki itt működik a teniszakadémiája is, ahová 50 károsultat fogadott be.

Minden ilyen katasztrófa megérinti az embert, akár itt történik, akár máshol. De ha ez a szomszédban, ismerősökkel esik meg, az különösen megrázó“ – mondta a Nadal Akadémia igazgatója, Rafael Nadal nagybátyja, korábbi edzője. „Bárki megtenné, hogy támogatja a rászorulókat ilyen esetben“ – folytatta Rafa iszaptakarításával kapcsolatban. „Gyerekkori barátaival együtt határoztak úgy, hogy segítenek. És nekiláttak, nagyon helyesen“ – fogalmazott Toni Nadal.

BBC/Denník N

Nyitókép: SITA/AP, Francisco Ubilla


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »