Naď: Nincs más megoldás, csak a lockdown

Naď: Nincs más megoldás, csak a lockdown

Nem létezik lockdown nélküli megoldás a jelenlegi helyzetre, minden más állítás csak populizmus – jelentette ki a kormány ülése előtt Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter. Megerősítette, hogy a kormány ma szavaz Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter járványügyi javaslatairól.

„Nehéz megmondani, végül mit hagy jóvá a kormány, még tárgyalunk. Felelősség vagy populizmus, ez a kérdés. Remélem, hogy a felelős hozzáállás győz” – tette hozzá Naď. Azt elképzelhetőnek tartja, hogy a beoltottakra vonatkoznak majd valamilyen kivételek.

Hírdetés

Mária Kolíková igazságügyi miniszter ennek kapcsán kijelentette, nem alkotmánysértő, hogy egyes létesítményekbe nem engednek be embereket azért, mert nincsenek beoltva. „Az Egészségügyi Világszervezet szerint a beoltottak kevésbé terjesztik a vírust, vagyis rendben van, ha figyelembe vesszük a beoltottságot a járványügyi rendeletek elfogadásánál” – mondta Kolíková.

 Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a kormány ülése előtt kijelentette, minden javaslatot támogat, amely emberéleteket menthet és minimalizálja a gazdasági károkat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »