Naď figyelmeztet, hogy Szlovákia még nem ratifikálta a finn NATO-csatlakozást

Naď figyelmeztet, hogy Szlovákia még nem ratifikálta a finn NATO-csatlakozást

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter ismételten felhívta a figyelmet, hogy a szlovák parlament még nem ratifikálta Finnország NATO-csatlakozását. „Éppen most keresett újra a finn védelmi miniszter és azt kérdezte, mikor ratifikáljuk a belépésüket. Már csak három NATO-tagállam maradt, amely nem hagyta jóvá, Törökország, Magyarország és Szlovákia. Kérem, szóljanak, tervez valaki még további kínos politikai hercehurcát és az ország megszégyenítését?” – írta Naď a közösségi hálón. Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról jövő kedden reggel kellene tárgyalnia a parlamentnek.

Naď már a múlt héten is sürgette a képviselőket, hogy tárgyalják meg a javaslatot, ugyanezt tette Rastislav Káčer, az új külügyminiszter is, rossz üzenetnek nevezve, hogy Szlovákia az utolsó tagállamok közé tartozik, amelyek még nem hagyták jóvá az észak-atlanti szövetség bővítését.

Hírdetés

A kormány már júliusban jóváhagyta a csatlakozási protokollt, a parlamentnek kell még megszavaznia, végül Zuzana Čaputová államfő írja alá.

Finnország és Svédország azt követően kérte belépését a szervezetbe, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, egyébként mindkét skandináv állam régóta együttműködik a NATO-val.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »