Naď: Az ingázók ne a legelső határ menti községben teszteltessenek

Naď: Az ingázók ne a legelső határ menti községben teszteltessenek

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter arra kérte az ingázókat, hogy ha részt akarnak venni az országos tesztelésen, akkor a határon átkelve ne rögtön a legelső községben álljanak meg, mert így nagyon hosszú sorok keletkeznének. A másik lehetőség, hogy egyénileg, PCR teszttel teszteltetik le magukat.

A miniszter bízik benne, hogy az ingázók is megértik, miért nem tudnak mindenkit letesztelni a határ menti községekben. Hozzátette: megérti, hogy ezeknek a településeknek a polgármesterei a helyi lakosokat részesítik előnyben. Példaként Jozef Uhlert, Horvátfárfalu (Jarovce) polgármesterét említette, aki a közösségi hálón figyelmeztetett: csak a városrészben lakó emberek tesztelésére van kapacitásuk. A nem helyi lakosoknak azt üzente, hogy keressenek más mintavételi helyeket.

Hírdetés

A PCR tesztekkel kapcsolatban Naď elmondta: csak az EU által jóváhagyott teszteket fogadják el, a harmadik országokból származókat nem, mivel ezeket gyakran hamisítják. A PCR tesztet a mai naptól kezdve bármikor el lehet végeztetni, jövő héten is. Aki azonban Szlovákia területén tartózkodik, és mondjuk csak szerdán fogja leteszteltetni magát, hétfőn és kedden érvényes lesz rá a kijárási tilalom.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »