Naď az állam zsarolásának tartja az orvosok által jelzett tömeges felmondásokat

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter az állam és a társadalom megzsarolásának tartja az orvosok által jelzett tömeges felmondásokat. Ezt a szerdai kormányülés után mondta.

„Nem hiszem, hogy az energiaválság és az infláció által előidézett helyzetben van idő arra, hogy politikai érdekekből nyomást gyakoroljunk az egészségügyi ágazatra” – állapította meg.

Naď bírálta Peter Visolajskýt, az orvosszakszervezetek vezetőjét. Az előző kormányok idején szerinte nem tettek ilyen súlyos kijelentéseket. „2020-ig, mielőtt beköszöntött volna a koronavírus-válság, az egészségügy teljes mértékben tökéletes volt?” – tette fel a kérdést.

Hírdetés

Visolajskýt korábban már Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő is bírálta. A keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, nem lát okot az orvosok felmondására. A jelenlegi kormány szerinte átfogó egészségügyi reformokon dolgozik.

Az orvosszakszervezet vezetője erre úgy reagált, hogy a miniszterek lépéseit korábban is keményen kritizálták. Robert Fico (Smer-SD) kormányai idején az orvosok négyszer adták be a felmondásukat.

Visolajský a kormányhivatalban tartott augusztusi tárgyalás után kijelentette, nem látnak lehetőséget, csak a tömeges felmondást. Rámutatott, hogy a kormány még mindig nem adott elfogadható választ az orvosszakszervezetek egyes követeléseire.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »