Nácizás, rasszistázás, elhallgatás – a kormánypárti média visszarepít minket 2009-be

Nácizás, rasszistázás, elhallgatás – a kormánypárti média visszarepít minket 2009-be

A kormánypárti média ipari mértékben nácizza a Jobbikot, a kormányhoz közel álló politológus szerint a szélsőjobbos párt “szégyent hozott Magyarországra”, az MTI pedig nem hajlandó közölni az érdi cigány lakásmaffiával kapcsolatot közleményt, mert az “rasszista”. Ön rosszul tippel, ezek nem 2009-ből származó hírek – hanem 2016-ból.

A Habony&Vajna Corporation jól bevált munkamódszere szerint hétfőn a Ripost indította el, majd kedd reggelre a Lokáltól a 888-on és TV2-n át az Origóig végigfutott a teljes hazai médián a Szegedi Csanád töredelmes önvallomásán alapuló, a “náci Jobbikot” jól leleplező – amúgy jó fél éve bemutatott – “dokumentumfilm” híre. Ma reggel már G. Fodor Gábor féltette Magyarország nemzetközi jó hírét a gonosz fasisztáktól.

Kedden délelőtt pedig Sneider Tamás tette közzé a Facebookon, hogy az érdi lakásmaffiával kapcsolatos közleményét nem volt hajlandó közölni az MTI, mert annak tartalma

“faji megkülönböztetést kifejező, a kisebbségeket sértő vagy gyűlölet keltésére alkalmas.”

Az érdi asszonyt házából hamis szerződéssel kitúró család ugyanis történetesen cigány származású, és a Jobbik alelnöke nem átallotta ezt a tényt megemlíteni.

A politikus bejegyzésében visszautasítja a “hazug indoklást”.

Miközben százak életét tették és teszik tönkre ezekben a pillanatokban is hasonló módszerekkel a bűnözők, addig a Távirati Iroda sajátos elfogultságával gátat szab a gyors és hiteles hírszolgáltatásnak, holott éppen ez lenne az egyik feladata.

– mutat rá Sneider. A politikus arra kéri oldala követőit és “minden igazságszerető honfitársát”, hogy bejegyzése megosztásával “segítsenek áttörni az elhallgatás falát”.

Ilyen lelkes antifa küzdelmet, nácizást és elhallgatást utoljára nagyjából a Jobbik első komoly sikerét hozó 2009-es európai parlamenti választási kampány finisében produkált a kormánypárti média. Csakhogy

akkor az egy balliberális kormány volt, azt a sajtót pedig balliberális sajtónak hívtuk, és akként is utáltuk. 

Az fideszes érvelés szerint a Népszabadság megszűnése nem hagy jelentős űrt a hazai nyilvánosságban. Nos, ami azt illeti, a kormánypárti korrupciós ügyekről szóló címlapok eltűnnek – de a véleményoldal szelleme valóban töretlenül él tovább a fideszes médiakombinátban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »