Náci ideológiát követett a japán ámokfutó

 

Bevallása szerint a náci ideológia vezérelte azt a 26 éves japán férfit, aki a minap megölt 19 embert és megsebesített további 26-ot egy fogyatékos otthonban, Tokió közelében – közölte csütörtökön a rendőrség.

Uemacu Szatosi alkalmazottja volt valamikor a Szagamihara településen lévő fogyatékosotthonnak, majd ápoltja is, ugyanis pszichiátriai kezelésre kényszerítették az év elején, mert kijelentette, hogy meg akar ölni fogyatékosokat. A nyomozók csütörtöki közlése szerint Uemacu azt is mondta februárban, hogy a náci ideológia vezérelte ebben a vágyában, de ezt a magyarázatát nem fejtette ki.

Egy esetben azonban azt is mondta akkor, hogy a szabadkőműves mozgalom tagja. A férfi vizeletében marihuána nyomait találták meg, és megállapították, hogy a kábítószer súlyosbította pszichiátriai betegségét. Kezelése március elején befejeződött, miután egy orvos úgy ítélte meg, hogy már nem jelent veszélyt magára vagy másokra.

Uemacu a mészárlás elkövetése után önként jelentkezett a rendőrségen. A náci Németország úgynevezett eutanáziaprogramja keretében szisztematikusan ölt meg fogyatékosokat, akiknek az élete “nem volt méltó az emberi élethez” a hitleri vezetés szerint.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »