Na szép: Sallai Róbert Benedek megütötte Hadházy Ákost

Na szép: Sallai Róbert Benedek megütötte Hadházy Ákost

Az Indexnek több szemtanú is megerősítette, hogy hogy párt egy mai tárgyalásán összeverekedett az LMP két politikusa Sallai Róbert Benedek, az országos elnökség titkára, és Hadházy Ákos társelnök. A Mércének a párt egyik jelenlévő politikusa szintén megerősítette az incidenst. Az ügyről bővebben nyilatkozni nem szeretett volna, a sajtóosztályhoz irányított, de annyit még elárult, Sallai ütötte meg Hadházyt, aki ezt nem viszonozta.

Frissítés 13:20 – A hvg.hu úgy értesült, Sallai fellökte a széken ülő Hadházyt, aki rövid időre eszméletét vesztette, és agyrázkódást szenvedett.

Információink szerint az LMP épp Kassai Dániel képviselőjelöltjük fegyelmi tárgyalását tartotta, Kassai egyoldalú visszalépése miatt Kunhalmi Ágnes javára Budapest 18. sz. választókerületében. A fegyelmi eljárás végén Kassait visszalépése miatt akár ki is zárhatják a pártból. Az incidens ezen a tárgyaláson történt, emiatt döntés nem is született Kassai ügyében.

Hírdetés

Az LMP-n belüli feszültségekről az elmúlt napokban sokat cikkezett a sajtó, a konfliktus középpontjában a párt szövetségi politikája és választási stratégiája áll. A párton belül többen, köztük Sallai is kifogásolta, hogy a kongresszusi döntéssel ellentétben vezető LMP-sek más ellenzéki pártokkal való koordináción dolgoztak. Így került a célpontba Hadházy Ákos társelnök is, aki legerősebben képviselte az ellenzéki megegyezést szorgalmazó vonalat.

Hadházy ellen emiatt már a kampányban etikai vizsgálat indult, a választások másnapján a politikus azt nyilatkozta, Sallai és Schiffer András perrel fenyegették meg azokat a képviselő-jelölteket, akik visszalépnének körzetükben. Schiffer András ezt az ATV kamerái előtt tagadta.

Alapvetően tehát a párt alapító szellemiségében és kongresszusi döntéseiben gyökerező különutas stratégia és a Fidesz által alkotott politikai térből következő taktikai megfontolások közötti ellentét fajulhatott a tettlegességig Sallai ütésében.

Nem csupán Hadházy és Kassai áll etikai vizsgálat alatt, Ábrahám Júlia, aki Szabó Tímea javára lépett vissza Óbudán, szintén fegyelmi elé néz.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »