NA NE MOND, Le Monde…

Mindkét politikus túlzó nyelvezetet használ, csodálattal tekintenek Putyinra, tekintélyelvűen gondolkodnak a demokráciáról, és ellenérzéssel vannak a hatalmi fékek iránt – írja a Le Monde. “Orbán Viktor a legmagasabb szintű vezető az Európai Unióban, aki nyíltan kampányol Trump mellett, akivel a 2010 óta kormányzó nacionalista politikus teljesen azonosul” – hangsúlyozta a szerző.

Magyar Menedék - Badiny

Orbán Viktor azon kevesek egyike, aki Donald Trump ot támogatják Európában címmel közölt tudósítást a Le Monde. A francia lap emlékeztetett arra, hogy az amerikai republikánus elnökjelöltről a magyar miniszterelnök kizárólag pozitívan beszél, s úgy értékeli, hogy megválasztása áldás lenne az öreg kontinens számára. A lap szerint ez furcsa állásfoglalás egy olyan kis NATO-tagállam részéről, amelyet a republikánus politikus bírált amiatt, hogy nem járul eléggé hozzá a közös védelmi kiadásokhoz.

“Orbán Viktor a legmagasabb szintű vezető az Európai Unióban, aki nyíltan kampányol Trump mellett, akivel a 2010 óta kormányzó nacionalista politikus teljesen azonosul” – hangsúlyozta a szerző. Blaise Gauquelin szerint mindkét politikus túlzó nyelvezetet használ, csodálattal tekintenek Vlagyimir Putyin orosz elnökre, tekintélyelvűen gondolkodnak a demokráciáról, és ellenérzéssel vannak a hatalmi fékek iránt. Ezenkívül kerítések emelésével állítanák meg a migránsokat, a gazdasági protekcionizmust hirdetik és az identitási befelé fordulásnak is engednek.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »