MVSZ: Magyarország népének ki kell nyilvánítania részvétét a koreai nép irányában

A Magyarok Világszövetsége és a Trianon Társaság felhívása:

Szóljanak a harangok!

Nemzeti részvétnyilvánítás a budapesti hajószerencsétlenség áldozataiért

Szörnyű hajózási baleset történt hazánkban május 29-én, 21.05 órakor, amikor a Dunán egy óriás-szállodahajó valósággal a víz alá gyűrt egy kirándulóhajót, amelyen a kétfős magyar legénységen kívül valamennyi utas dél-koreai állampolgár volt. A másodpercek alatt bekövetkezett süllyedést heten élték túl, huszonnyolcan pedig – közöttük a két magyar hajós is – életüket vesztették az áradó Dunában.

A magyar állam mindent elkövetett az áldozatok felkutatásáért, és mind a köztársasági elnök, mind a miniszterelnök részvétét fejezte ki koreai partnerének és a koreai népnek.

Mindazonáltal úgy ítéljük meg, hogy emiatt a példa nélküli tragédia miatt, amely ilyen arányokban követelt áldozatokat, Magyarország népének is ki kell nyilvánítania részvétét, különösen a koreai áldozatok hozzátartozói és az ugyancsak hun gyökereket ápoló koreai nép irányában.

Hírdetés

Kérjük ezért a magyar embereket, hogy szerdán, június 12-én, 21.05 órakor álljanak meg 1 percre napi foglalatosságukban, és emlékezzenek néma csendben a budapesti hajókatasztrófa áldozatairól.

Egyházainkat – különösen a budapestieket – pedig arra kérjük, hogy ebben a kegyeleti pillanatban szólaltassák meg a harangokat.

Legyen ez a magyar nemzet részvétnyilvánítása az áldozatok szerettei és a koreai nép irányában.

Budapest, 2019. június 8. 

Drábik János,
a Trianon Társaság elnöke

Patrubány Miklós István Ádám
a Magyarok Világszövetségének elnöke


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »