Muzslya: Óvodapedagógusok szakmai képzése

A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola volt a helyszíne az óvodapedagógusok szakmai képzésének, amelyen a közép-bánáti óvónők vettek részt. Ez volt a Magyar Nemzeti Tanács által megrendezett képzéssorozat nyolcadik, utolsó előtti állomása, ahol az országos óvodai alapprogram bevezetéséről értesülhettek, azoktól az óvodapedagógusoktól, akik már e program szerint végzik tevékenységüket.

Az egybegyűlteket a házigazda, Molnár Attila iskolaigazgató, az MNT tagja köszöntötte, majd megkezdődött a képzés, amelyet az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézményének óvodapedagógusai – Tadić Enikő pedagógus szakmunkatárs, Kara Béda Gabriella, Torma Anasztázia, Nakić Erika és Selymesi Valentina – jóvoltából 24 óvónővel jártak végig. A szakmai gyakorlat során olyan témákat dolgoztak fel, amelyek nem mondhatóak mindennapiaknak. A képzést vezető óvodapedagógusok bemutatták, hogyan dolgozták fel a gyerekekkel a lakodalom fogalmát, vagy a házépítésről hogyan tartották a foglalkozásokat, de a témák között volt, hogyan beszélnek a papagájok, de feldolgozták a növénytermesztéstől a méztermelésig történő folyamatot is, továbbá az adventi ünnepkört is kidomborították, kicsit másként.

Hírdetés

A szakmai képzést augusztusban kezdték meg, és a muzslyain kívül még egy hétvégén kerül bemutatásra, mégpedig október 23-án, Óbecsén.

Kónya-Kovács Otília 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »