Muzslya: Munkaakció a közösségért

Muzslya: Munkaakció a közösségért

A természeti katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmával önkéntes akció zajlott le Muzslyán, a falu központjában levő nádas felszámolási projektumának keretében. Az esővíz elvezetésére kialakított csatornahálózat átfolyóit mosták ki az Önkéntes Tűzoltó Testület tagjainak segítségével, azok ugyanis az utcák kiaszfaltozása óta nem lettek kitisztítva.

A felszámolásra váró nádas közepén van a gyűjtőkanális, amelybe három csatorna tudja levezetni az utcákból lefolyó csapadékot. Mindhárom átfolyó kitisztítása után már nyugodtabban várhatják az őszi/téli esős, csapadékos időszakot a környék lakói, hiszen az elmúlt években többször is megtörtént, hogy a kerteket, az udvarokat elárasztotta a felgyülemlett esővíz. A környék lakosai is csatlakoztak a tűzoltókhoz, sőt a gyerekek is figyelemmel kísérték a munkafolyamatot.

Halmai Tibor, a projektum vezetője, a Püspökségi Caritas igazgatója elmondta, hogy a mai munkaakciót éppen a világnaphoz időzítették, és figyelemfelkeltő céllal tették, hogy a környék lakosságát is bevonják a munkálatokba. A január elseje óta tartó projektum egyik mozzanata, hogy az elburjánzott nádast felszámolják, hogy ott egy parkot alakítsanak ki.

A projektumot az ausztriai Caritas támogatja, és a tervek szerint a teljes megvalósulása jövő év szeptemberére várható, a park átadását a faluünnepre időzítik majd.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »