Muzslya: Emlékezzünk együtt a márciusi ifjakra!

Muzslya: Emlékezzünk együtt a márciusi ifjakra!

Muzslyán, az 1848/49-es szabadságharc is forradalom évfordulójára emlékezve, a szervezők elsőként szentmisét szolgáltattak ma a Szűz Mária Szent Neve templomban a magyar szabadságharc áldozataiért. Ezt követően a Muzslai Petőfi Sándor MME előtti Petőfi-szobornál helyezték el a kegyelet virágait.

Koszorúzott Gombár Szeréna konzul, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának képviselője, továbbá az MNT tagjai, a VMSZ helyi szervezetének képviselői, Muzslya helyi közösség tanácsának tagja, és a házigazdák, a Muzslai Petőfi Sándor MME-ből.

A koszorúzást követően Emlékezzünk együtt a márciusi ifjakra! címmel tartották meg a Szervó Mihály Általános Iskola és a Muzslai Petőfi Sándor MME közös műsorát.

Az est keretében Gombár Szeréna konzul tolmácsolta Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének üzenetét. Az alkalmi műsorban felléptek az általános iskola diákjai, akik alkalmi dalokkal, szavalatokkal és jelenetekkel mutatkoztak be, valamint a művelődési egyesületből a programot gazdagította a minap megtartott, Petőfi a szívünkben szavalóverseny egyik elsődíjasa, Márton Leonárd, fellépett még a citerazenekar és a vegyes kórus, valamint Muhi Dániel szólóénekes, az Atlantic együttes alkalmi dalokkal.

Kónya-Kovács Otília


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »