Múzeumot kap egy világhírű musical

A pénteken nyílt Sound of Music World többek között bemutatja a turistáknak a Trapp család „valódi” történetét, míg a helyieket a filmhez igyekszik közelebb hozni.

Múzeumot kapott A muzsika hangja című film Salzburgban. A muzsika hangja című musical 1965-ös megfilmesítése a világ egyik legsikeresebb moziprojektje. Bár a világ több táján kultuszfilmmé vált, Ausztriában igazából soha nem keltett nagy visszhangot az éneklő család története.

A film színhelye Salzburg, ott is forgatták. Bert Brugger, a turisztikai hivatal igazgatója szerint a mai napig nagy vonzerőt jelent a film a városnak, évente több mint 600 ezer itt töltött vendégéjszaka köszönhető A muzsika hangjának.

A múzeum magánkezdeményezésre valósult meg, fő elindítója Marianne Dorfer, aki tíz éve üzemeltet panziót a Trapp család eredeti villájában.

Bemutatnak eredeti fotókat és a család valós történetét, amely erősen eltér a filmben ábrázoltaktól. A filmes cég jogai miatt azonban az üzemeltetőket szigorú szabályok kötik, így nem mutathatják be a teljes gyűjteményt.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »