Múzeumban Király Gábor mackónadrágja

Múzeumban Király Gábor mackónadrágja

Szülővárosa, Szombathely múzeumában állítják ki Király Gábor magyar válogatottsági rekorder kapus híres szürke mackónadrágját. 

kgab43_b

A Savaria Múzeum sporttörténeti gyűjteménye régóta őrzi Király egyik mackónadrágját, mezét és kapuskesztyűjét, a kellékek 15 éve kerültek az intézményhez, amikor még nem lehetett tudni, milyen kultikus darabokká válnak – írta az Index.hu. Most viszont valószínűleg mágnesként vonzza a látogatókat az újonnan kiállítandó szürke nadrág, amit Király a most zajló franciaországi Európa-bajnokságon viselt.

A kapus által minden egyes meccsen következetesen használt, Európa-szerte híressé vált szürke tréningek egyike július másodikán, a Múzeumok Éjszakája alkalmából lesz egy napig látható a közgyűjteményben. A rekorder Királyt egyébként, aki az Eb-n való szereplése miatt rendkívül népszerű lett a szurkolók körében, sajtóhírek szerint jövőre Szombathely díszpolgárává avatják. A hálóőrről elnevezett Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola egyébként tavaly roadshow-t indított – ennek keretében július közepén a Temes megyei Újszentesre is eljut a kapus-team, melynek célja a „szakma” népszerűsítése.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »