Múzeumba kerülnek a 3-as metró állomásainak most elbontott székei – fotók

Múzeumba kerülnek a 3-as metró állomásainak most elbontott székei – fotók

A metró középső szakaszán már az elmúlt néhány héten is több fontos előrelépést tettek a koronavírus miatt hozott korlátozások ellenére is.

Az M3-as metró építkezése a koronavírus okozta egészségügyi intézkedések betartásával folyamatosan halad. A már régebb óta épülő déli szakasz után most a középső – Nagyvárad tér és Lehel tér közötti – rész első feladatairól közölt híreket és képeket a magyarepitok.hu.

A felkészítő munkák már hónapok óta folynak, de a hóbap elején ezeken az állomásokon nemcsak új munkafolyamatok kezdődhettek meg, hanem többek között a négy évtized alatt kialakított kábelrendszer feltérképezése is.

Az Arany János utcában és a Ferenciek terén is elrajtoltak a bontási munkák. Érdekesség, hogy a bontott anyagokat a metróhálózaton keresztül, vasúton viszik a Kőér utcai dél-pesti kocsiszínhez. Az elbontott anyagokat három fő kategóriára oszthatók:

 • romba bontandó anyagok,
 • Hírdetés

 • múzeumi értéket képviselő tárgyak (például a peronok szélén elhelyezkedő narancssárga székek is ilyenek),
 • a BKV-nak ép állapotban átadandó tárgyak, haszonhulladékok.
 • A bontási munkák menetrend szerinti metróforgalom mellett zajlanak és a szerelvények megállás nélkül haladnak át az állomáson. Így ahhoz, hogy a Swietelsky mérnökei és munkásai folyamatosan tudjanak dolgozni, az állomásokon a vágányzónát és a peront elválasztó kerítést építettek fel, melyek biztonsági védőkerítésként működnek.

  Az építkezés jelenlegi állásáról friss képek itt!


  Forrás:infostart.hu
  Tovább a cikkre »