Muzalasz cáfol: nem beszélt „B-tervről’, ha elbukik az EU-török megállapodás

A görög bevándorlásügyi miniszter cáfolta szerdán, hogy egy “B-terv” kidolgozását sürgette az Európai Uniónál, ha elbukik a menekültválság közös kezeléséről kötött EU-Törökország megállapodás.

Muzalasz állítólagos kijelentését Bild című német lap idézte szerdán abban a formában, hogy az athéni vezetés “nagyon aggódik” és úgy látja, “mindenképpen kell egy B-terv”. A “követelés” nagy port kavart egyes európai fővárosokban, több fontos európai uniós politikus elutasító reagálásához vezetett, az Európai Bizottság illetékes szóvivője pedig azt közölte, hogy a testületnek nincs “B-terve” arra az esetre, ha elbukna a menekültválság közös kezeléséről Törökországgal kötött megállapodás, ezt az egyezményt kell sikerre vinni.

A görög bevándorlásügyi minisztérium szerda esti közleménye szerint “a miniszter cáfolja azt, ahogy a Bild fordította a szavait”. A hivatalos athéni változat szerint Muzalasz azt mondta,

“Görögország a megállapodás végrehajtására összepontosít… Pillanatnyilag korrekt módon alkalmazzák. Az érkezések ritmusát nem lehet úgy interpretálni, hogy az a nem teljesítés jele.”

Athén szerint a felvetést a “B-tervről” az újság adta az ő szájába, miközben a kifejezés csak a neki feltett kérdésben szerepelt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »