Mutatjuk mi változik október 1-től!

A válságstáb nyilvánosságra hozott döntései alapján összefoglaljuk az eddig ismert változásokat, amelyek október 1-től életbe lépnek.

Az üzletekben és a bevásárlóközpontokban október 1-jétől kötelező lesz a maszkviselés, a fertőtlenítés és a kétméteres távolságtartás. Korlátozzák a vásárlók számát is. Csak annyi embert lehet beengedni, hogy 10 négyzetméternyi területre jusson egy vásárló. A szabályok betartását az üzlet alkalmazottainak kell ellenőrizniük a belépésnél.

Hírdetés

A középiskolákban és az alapiskolák felső tagozatán továbbra is kötelező lesz a maszkviselés, az alsó tagozaton továbbra is ajánlott.

Ismét kötelező lesz a szabadban is szájmaszkot viselni, ha kétméteres környezetünkben olyan személy tartózkodik, aki nem él velünk egy háztartásban. Kétméteres távolságon kívül nem kötelező a maszk.

Októbertől tilos tömegrendezvényeket tartani Szlovákiában, kivételt csak az esküvő, a temetés, a keresztelő és az államigazgatási és közigazgatási szervek ülésezése képez, továbbá az olyan rendezvények, amelyen valamennyi résztvevőnek negatív vírustesztje van. Feltehetően betiltják a sportrendezvényeket, a céges rendezvényeket és a miséket is. Nem ajánlott családi ünnepségeket sem tartani belépésnél.  A Fortuna liga küzdelmeit, így a DAC meccseit is nézők nélkül rendezhetik meg, de még az se biztos, hogy egyáltalán lesznek-e mérkőzések októbertől.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »