Mutatjuk, jövőre kik táborozhatnak ingyen Gombaszögön

Mutatjuk, jövőre kik táborozhatnak ingyen Gombaszögön

A szervezők számos új tervvel készülnek a jövő évi táborra. Változatlan jegyárak mellett jövőre ezúttal az Érsekújvári járás lakosai kaphatnak ingyen belépőt a táborba.

„A fejlesztések mind azt szolgálják, hogy Gömörben tartsák a turistákat” – magyarázta tevékenységük egyik lényegét Orosz Örs, a Gombaszögi Nyári Tábor főszervezője. Az egyhetes rendezvény 2020. július 13-a és 19-e között lesz, lényegében tehát a szokott időpontban. A jegyek már megvásárolhatók az interneten, áruk nem emelkedik. 

Jövőre az Érsekújvári járás lakói lesznek azok, akik ingyen belépőt kaphatnak a táborba, amelyhez ezúttal is külön vonatjáratot indítanak.

Hírdetés

Orosz Örs hosszan sorolta a helyszín fejlesztésének és bővítésének terén elért előrelépéseket, amelyeket főleg a magyarországi Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap, Kassa megye és a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával vittek végbe. A fejlesztések között az egyik legjelentősebb a még feltárás alatt álló pálos kolostor revitalizációja, amelynek a már elkészült látványterve jelenleg engedélyeztetés alatt áll az állami szerveknél. Ezenfelül egyebek mellett 900 méteres drótkötélpálya fogja összekötni a tábor felső helyszínét az alsóval. Terítéken van még az étterem kisebbik részének befejezése és a faházak cseréje is.

Az 5 színpadon zajló zenei programokról Bokor Réka elmondta, jövőre szeretnék közönségtalálkozókkal színesíteni a zenei programot, illetve régi álmunk egy improvizációs sátor kialakítása, ahol a zenészek együtt alkothatnak, illetve szakmai kapcsolatot építhetnek. 

Elmondta továbbá, hogy a zenekaros szavazásukon a legtöbb résztvevő az erdélyi Bagossy Brothers Companyt szerette volna látni a tábor színpadán, így őket a szervezők meghívják a jövő évi műsorba. Tömöl Gabriella, a klasszikus zenének helyet adó Korona-sátor vezetője is beszámolt tevékenységükről, külön kiemelve, hogy a kóruséneklés is Gombaszög integráns részévé vált.

Kocskovics Péter főszervező-helyettes szólt a 2019-es év statisztikáiról. Ezek szerint 28 914 főt számlált a heti kumulált látogatószám, amely pedig 5000-rel jelent több személyt 2018-hoz képest. Ezenfelül 27 helyszínen 455 programot valósítottak meg.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »