Mutatjuk az országos tesztelés legfontosabb adatait: Galánta, Vágsellye, Komárom és Dunaszerdahely is a legrosszabbak között

Mutatjuk az országos tesztelés legfontosabb adatait: Galánta, Vágsellye, Komárom és Dunaszerdahely is a legrosszabbak között

Igor Matovič ígéretéhez híven eljuttatta a sajtóhoz azt a rövid anyagot, amelyből kiolvashatóak az országos tesztelés legfontosabb tanúságai (január 18-a és 25-e között).

A cikk alján olvasóink is megtalálják a pdf-et, ahhoz jó böngészést kívánunk, de most lássuk a legfontosabb információkat. Fontos kiemelni, ezek tulajdonképpen előzetes eredmények, hiszen a mai adatokat értelemszerűen nem tartalmazzák, sok változásra ugyanakkor nem érdemes számítani. A magyarok lakta járásokban semmiképp!

Ahogy azt korábban megírtuk az országos tesztelésen

2 588 587 ember vett részt, ez nagyjából az ország lakosságának 40%-a.

Hírdetés

Közülük pozitív tesztet produkált 

30566 ember, ami 1,18%-os pozitivitási arány jelent.

Jelen állás szerint a határ éppen 1%, ez alatt megússzák a települések a második fordulót, így a maga 0,97%-os mutatójával Vágbeszterecei járás örülhet.

Szomorkodhatnak ugyanakkor a legtöbb magyarok lakta járás lakói. Sőt, a nyugati járások közül szinte mindegyik országos szinten is a tíz legrosszabb között van, például a Dunaszerdahelyi (4.-2,27%), Komáromi (5.-2,23%), Vágsellyei (7.-2,11) és a Galántai (9.-1,99%) járás.

A teljes, bár igen rövidke dokumentumot megtalálják a cikk alján!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »