Mutatjuk az informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes jelszavát

Mutatjuk az informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes jelszavát

Veronika Remišová beruházásokért, régiófejlesztésért és informatizációért felelős miniszter, miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí párt elnöke olyant posztolt, amit nem kellett volna.

Az informatizációért is felelős miniszter online jelentkezett be a lengyelországi Katowicében rendezett World Urban Forum konferenciára. Nagyon szép dolog, hogy Szlovákiát külföldi fórumokon is reprezentálja.

Miniszter asszony, hallgatva az idők szavára, hogy ami nincs a közösségi médiában, az meg se történt, Instagram-fiókjából egy storyt is posztolt róla. Az Instagram story 24 órán át érhető el. A történetet nemcsak személyes profilján, hanem a pártén is megosztották. Egy aprócska szépséghibája volt csak: a tárcavezető szolgálati notebookja bal alsó sarkában, nagy sárga cédulára fel volt tüntetve a jelszava is:

Hírdetés

A Za ľudí oldalán az Instagram történet legalább 20 óráig fent volt, ekkor készített róla képernyőfotót a Zomri nevű szlovák szatirikus portál. 

Bízunk benne, hogy a miniszter ezt a jelszót nem használja máshol, illetve hogy már megváltoztatta.

2006 áprilisában egy nagymihályi iskola gépeit felhasználva hackerek feltörték a Nemzetbiztonsági Hivatal szervereinek egy részét. Éppen ennek az intézménynek kellene őrködnie az ország informatikai biztonsága felett. A jelszó „nbusr123” volt, és öt évig nem változtatták meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »