Mutatjuk a komáromi mintavételi helyszíneket

Mutatjuk a komáromi mintavételi helyszíneket

Komárom városa a hétvégén esedékes országos teszteléssel kapcsolatban az alábbi sajtóközleményt adta ki.

A tesztelés első szakasza 2020. október 31-én, szombaton és november 1-jén, vasárnap zajlik, reggel 7 és 22 óra között. Mindkét napon az ebédszünet, 12.00 és 12.45 és a vacsoraszünet, 18.00 és 18.30 között szünetel a mintavétel. A tesztelés második szakaszára 2020. november 7-én, szombaton és november 8-án, vasárnap kerül sor, ugyancsak reggel 7 és este 22 óra között. A Szlovák Központi Válságstáb október 26-án, hétfőn tartott ülésén úgy döntött, hogy a tesztelés időtartamát 2-2 napra rövidíti, magyarán a tesztelésre kizárólag a feltüntetett napokon nyílik lehetőség.

Az egyes helyiségek alkalmasságát közegészségügyi szakemberek vizsgálták meg. A mintavétel helyszíne csak abban az esetben felel meg az előírásoknak, ha annak külön bejárata és külön kijárata van, továbbá akkor, ha az jól szellőztethető, világos és a nyilvánosság számára is elérhető toalettel rendelkezik. A helyiségekben gondoskodnak majd térelválasztókról, hogy a tesztelés során ne sérüljön a privát szféra. Minden rendelkezés a biztonságot szolgálja majd.

A mintavételi helyszíneken a hadsereg egy-egy képviselője teljesít majd parancsnoki szolgálatot. Ő felel az egészségügyi alkalmazottak, az adminisztrációs munkatársak és az önkéntesek munkájáért. A parancsnok feladata egyúttal az is, hogy biztosítsa a mintavétel gördülékenységét a lakosság egészségvédelme érdekében.

Ha valaki nem a számára megszokott helyen teszteltetne, vagy nincs Komáromban bejelentett lakcíme, a 18 helyszín bármelyik 31 mintavételi helyén teszteltethet. Egy külső helyszín is lesz a Vágnál, a csónakház melletti Mantán.

A tesztelés résztvevői – a biztonsági távolságot betartva – sorba rendeződve várakoznak a mintavételi pont előtt a tesztelésre. A várakozók a sorszám alapján léphetnek be a mintavétel kijelölt helyszínére, majd bemutatják a személyi igazolványukat. Az adminisztrációért felelős munkatárs rögzíti a személyazonossági adatokat, majd sor kerül a mintavételre az orr nyálkahártyájából. A mintavétel után egy következő helyiségbe lépnek be a lakosok, ahol az eredményre várakozhatnak. Az eredményt a helyszínen kapják meg a polgárok, akik az azt tartalmazó, leragasztott boríték átvétele után elhagyják a helyszínt.

Hírdetés

A mintavételt egészségügyi dolgozók végzik, az önkormányzat pedig az adminisztratív feladatok ellátásáért felel. Ha a teszt pozitív eredménnyel zárul, az állampolgár a borítékban megkapja a kötelező, 10 napos karanténjára vonatkozó útmutatást.

Azok a lakosok számítsanak kötelező, 10 napos karanténra, akik nem kívánják magukat alávetni a tesztelésnek 2020. október 31-én szombaton, vagy november 1-jén vasárnap. A karanténban eltöltött napokra szabadságot vagy fizetetlen szabadnapot igényelhetnek a munkáltatónál.

Azt ajánljuk, hogy figyeljék rendszeresen a televíziós hírműsorokat, Komárom város weboldalát és FB-oldalát, mert egyes óvintézkedések az aktuális szlovákiai körülmények függvényében változhatnak, esetlegesen további pontosításra kerülhetnek.

Ha bármilyen kérdés, vagy észrevétel merülne fel Önökben a teszteléssel kapcsolatban, forduljanak bátran a mintavételi helyszín személyzetéhez! Ha bármilyen kérdésük lenne a teszteléssel kapcsolatban, keressék a Komáromi Városi Rendőrség illetékeseit a 159-es gyorshívón. A nap 24 órájában készséggel válaszolnak az Önök kérdéseire – egyebek mellett a teszteléssel kapcsolatban is.

A mintavételi állomások jegyzéke Komáromban
sorszám mintavételi állomások cím mintaátvételi helyek száma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »