Muszlim fiatalok takarítanak Csíksomlyón

Tizenöt iszlám vallású önkéntes érkezett Csíksomlyóra a napokban: a fiatalok egy civil szervezet révén kerültek a Székelyföldre, és ugyan elsődleges céljuk a pünkösdi előkészületekben való segédkezés, az őket fogadók a helyi szokásokba, kultúrába is betekintést nyújtanak – számol be Izsák-Székely Judith a kronika.ro-n.

A 19–22 év közötti önkéntesek egy amerikai székhelyű, Katarban található egyetem, a Carnegie Mellon University hallgatói, akik nyolc napot töltenek Csíksomlyón, egy számukra teljesen ismeretlen közegben.

A Szent István Kollégiumban megszállt egyetemisták részt vesznek többek között a Barátok feredőjénél zajló szombati kalákán, a Kis-Somlyón zajló takarítási akcióban, emellett a kollégium zöldséges- és fűszereskertjében is munkálkodni fognak, valamint gyermekekkel is foglalkoznak. A muszlim fiatalok a Care2Travel nonprofit szervezet koordinálásával kerültek Somlyóra, ahol az egyesület meglátása szerint bőven akad tennivaló számukra. Az öt éve működő szervezet egyébként rendszeresen küld külföldi önkénteseket Hargita megyébe, például olyan nyelvtáborokba, ahol hátrányos helyzetű gyermekeket fogadnak.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »