Muszlim banda rontott egy házra, azt hitték, keresztény templom

A közel-keleti eseményekkel foglalkozó Memri TV feltöltött az internetre egy felvételt, amelyen az látható, hogy egy muszlim tömeg kövekkel ostromolja meg egy kopt család házát.

A közösség körében az a hír terjedt el, hogy az épületet keresztény templomként akarják használni.
A Facebookra feltöltött videóban az látható, hogy az egyiptomi Saft Al-Kharsa településen a muszlim tömeg kövekkel dobálja meg a kopt családok otthonául szolgáló épületet.

A felvételt egy kopt keresztény készítette, aki éppen a lakásának erkélyén állt. Helyi értesülések szerint a támadássorozat azután következett, hogy a helyi mecsetben elterjedt a pletyka, a koptok keresztény templommá alakítják át a házaikat.

A hatóságok korábban eljárást indítottak Ishaq Fahim ellen, aki az otthonát templomnak használta, mivel a legközelebbi istentiszteleti hely a 10 kilométer távolságra levő szomszéd faluban volt.

A rendőrség figyelmeztette Fahimot, hogy ne használja a házát vallási célból. A támadásokat követően a férfit letartóztatták a muszlim tömeg jelenlétében és azt követelték tőle, hogy írjon alá egy határozatot, mely kimondja, hogy az otthonát sosem használja ilyen célra.

Rovatok: KülföldTelepülés: Közel-KeletCímkék: Közel-Kelet, muszlimok, keresztények, terrorizmus, keresztényüldözésForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »