Musicalben éneklik ki magukból a diákok a drogbotrányt

Egy oktatási intézményen belüli drogbotrányra sokféle válasz létezik. Az egyik legkreatívabb feldolgozási módot a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 11/C osztálya adta: musicalt készített a felkavaró esetből.

Egyedi színpadi darabot alkotott a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium egyik osztálya – írja a Heti Válasz. A 11/C tanulói által megalkotott, Rohamivók című musical feltárja az iskola két évvel korábbi drogbotrányát. A téma mellett további különlegesség, hogy

az ötlet osztályfőnöki órán született; a darab minden elemét (például szövegírás, hangszerelés) diákok, rokonok, barátok alkották meg; a rendező-zeneíró Kovácsházi István operaénekes, az egyik diák édesapja; az előadásba Zacher Gábor toxikológust is beszervezték.

Az intézmény igazgatója a lapnak elmondta, hogy nem cél eljutni a sportaréna színpadára, szeretnék ugyanis megtartani a produkciót egy osztályközösséget erősítő alkotásnak. „A diákjainknak nem a sztárság a fontos, hanem az előttük álló felvételi, maradunk iskolai keretek között” – tette hozzá.

A helyek egyébként rohamosan fogynak, aki nem akar lemaradni, kattintson.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »