Murrayt visszavitte a csúcsra Lendl

Murrayt visszavitte a csúcsra Lendl

Andy Murray visszahívta maga mellé a korábbi világelső Ivan Lendlt edzőnek, és a korábban két Grand Slam-tornát és egy olimpiai bajnoki címet szerző duó a londoni Queen’s Clubban megrendezett füvespályás tenisztornán aratott diadallal kezdte meg újabb közös munkáját.

Több szempontból is történelmire sikeredett a londoni Queen’s Clubban megrendezett füvespályás tenisztorna fináléja. Egyrészt Andy Murray és Ivan Lendl újra együtt dolgozik, és a korábbi világelső teniszező pozitív hatása máris érződik a skót játékán. Ezenkívül ez volt az első teniszmérkőzés, ahol Lendl és John McEnroe edzőként szembe került egymással, ugyanis az egykori fenegyerek irányítja a kanadai Milos Raonic edzéseit.

Egyelőre Lendl a jobb tréner, hiszen korábban két Grand Slam-tornát – 2012 US Open és 2013 Wimbledon –, valamint egy olimpiai aranyat – 2012 London – nyert már Murrayjel, míg most a londoni versenyen a 6:7, 6:4, 6:3 arányban megnyert fináléval a világranglista másodikja ötödik alkalommal nyert a londoni Queen’s Clubban, ami eddig senkinek sem sikerült még. A skót teniszező 2009, 2011, 2013 és 2015 után emelhette ismét magasba a nívós trófeát.

Murray legközelebb a június 27-én kezdődő wimbledoni GS-tornán lép pályára, és a formáját tekintve, valamint azt, hogy ismét Ivan Lendl az edzője, a verseny egyik legnagyobb esélyesének lépett elő.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »