MÚOSZ-elnök: gazdasági háttere van a leállításnak

MÚOSZ-elnök: gazdasági háttere van a leállításnak

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke gazdasági, nem politikai döntésnek tartja a Népszabadság kiadásának felfüggesztését. Tóth Károly a Hír Televíziónak magánvéleményét fogalmazta meg.

Azt mondta: hónapok óta lehetett tudni, hogy a lapkiadót eladják, így előbb is léphettek volna azok, akik most sajnálják, hogy korábbi formájában megszűnik a Népszabadság.

„Ami szombaton történt, elsősorban gazdasági jellegű döntésnek tartom, mert sehol a világon nem lehet elfogadni azt, hogy egy új tulajdonos a végletekig finanszírozzon egy veszteséges üzletet. Az más kérdés, hogy nem tartom kulturált megoldásnak azt, ahogyan ez végbement. Mint hallom a ma reggeli hírekben, leültek tárgyalóasztalhoz, tárgyalóasztalnál kellett volna kezdeni ezt az egész dolgot. Hogy milyen lesz a lap – ha lesz egyáltalán új lap –, az irányultsága, azt még egyelőre nem lehet megmondani, majd kiderül. Sajtóberkekben hetek óta köztudott volt, hogy a Népszabadságot eladják. Tehát akik most sajnálják, hogy ez bekövetkezett, azoknak kellett volna lépni. Itt van például az az MSZP, amelynek az alapítványa 27 százalékos részesedést birtokolt a lapban. Azt is eladták. Miért nem vették meg a lapot?” – tette fel a kérdést Tóth Károly ügyvezető elnök.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »