Munkatársaitól búcsúzott Beer Miklós nyugalmazott püspök

Munkatársaitól búcsúzott Beer Miklós nyugalmazott püspök

Szent Kornél és Szent Ciprián vértanúk emléknapján, szeptember 16-án, hétfőn Beer Miklós, a Váci Egyházmegye nyugalmazott püspöke a váci székesegyházban ünnepi szentmise keretében búcsúzott közvetlen munkatársaitól és az egyházmegye szervezeteinek dolgozóitól.

A szertartás főcelebránsa a nyugalmazott püspök volt. Koncelebrált Marton Zsolt váci megyéspüspök, Varga Lajos váci segédpüspök, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök és több paptestvére.

A liturgia kezdetén Marton Zsolt püspök köszöntötte elődjét. Különös egybeesésnek nevezte, hogy 16 éves egyházmegyei szolgálatáért és az elmúlt évek közös munkájáért éppen szeptember 16-án adnak hálát. Méltatta elődjének megyéspüspöki szolgálatát, és reményét fejezte ki, hogy továbbra is számíthat rá.

Beer Miklós homíliájában a két mártír ünnepéhez kapcsolódóan a vértanúságról, a hívő közösségek egységéről elmélkedett: „Szent Kornél és Szent Ciprián együvé tartoztak, az ő hűségük legyen példa előttünk. Azért imádkozunk, hogy hívő közösségünk egységben legyen, egy lélekkel, közösen tudjuk Jézust képviselni.”

Hírdetés

A nyugalmazott püspök minden intézmény dolgozóinak külön mondott köszönetet elköteleződésükért, hűségükért, munkájukért. Arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak érte, utódjáért és egymásért.

A szentmise után a püspöki hivatalban munkatársai személyre szóló ajándékot adtak át Beer Miklósnak.

Szöveg és fotó: Bölönyi Gabriella/Váci Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »