Munkát ajánlottak Angela Merkelnek – elfogadja?

Munkát ajánlottak Angela Merkelnek – elfogadja?

António Guterres ENSZ-főtitkár tanácsadói állást ajánlott Angela Merkel volt német kancellárnak a világszervezetben – közölték ENSZ-források.

Erről a dpa német hírügynökség számolt be szerdán. Értesülések szerint Guterres egy volt állam- és kormányfőkből álló magas rangú tanácsadó testület vezetésére kérte fel Merkelt.

A testület olyan közérdekű területekkel foglalkozna és tenne megoldási javaslatokat, amelyek az egész emberiség javát szolgálják.

Ilyen például az ózonréteg elvékonyodása vagy olyan nemzetközileg érvényes szabályozások, mint a repülésbiztonság vagy a világkereskedelem.

Hírdetés

A Guterres által javasolt tanácsadói testület a főtitkár januárban kezdődött második mandátumának egyik legfontosabb reformprojektje.

A főtitkár szerint a koronavírus-járvány nagy hiányosságokat tárt fel a nemzetközi együttműködésben. A tanácsadó testületnek az lenne a feladata, hogy impulzusokat adjon a világkereskedelem gyakorlatának és elveinek megújításához.

ENSZ-források szerint mindazonáltal csekély a valószínűsége annak, hogy Merkel elfogadja a Guterrestől levélben érkezett felkérést. A volt kancellár egyelőre nem válaszolt az ajánlatra.

A 67 éves német politikus nem indult újra a szeptemberi németországi parlamenti választásokon, 16 évi kancellárság után év végén visszavonult az országos politikától.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »