Munkahelyéről lopatott el kilencmillió forintot

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség egy Nógrád megyei férfi ellen, akinek az ötlete alapján a munkahelyéről kilenc és fél millió forintot lopott el egy ismerőse – közölte a Nógrád Megyei főügyészség vezetője, Bóna Gyula pénteken az MTI-vel.

A vádlott és társa 2013 nyarán abban állapodott meg, hogy egy szécsényi cég irodájában lévő páncélszekrényből kilopják a pénzt. Mivel a vádlott itt dolgozott, tudta, hogy az egyik hétvégén a telephelyen nem fog működni a riasztó, a páncélszekrényben nagy összegű készpénz lesz, és ismerte a széf számkódját is.

Ezeket az információkat megosztotta társával, és rávette, hogy lopja el a pénzt. Miután a férfi beleegyezett, a lopás tervezett időpontjában a vádlott külföldre utazott, hogy a gyanú ne terelődjön rá.

2013 augusztusában késő este a férfi ismerősét annak felesége a kiszemelt helyszínre szállította. A lopásra rávett elkövető átugrott a kerítésen, a társától kapott kulccsal bement az épületbe, ahol a kapott útmutatás alapján megtalálta a páncélszekrényt, az ismert kóddal kinyitotta, és összesen 9,5 millió forintot tulajdonított el.

A lopás elkövetése után néhány nappal a férfi 7 millió forintot adott át a tippadó vádlottnak, a pénz többi részét megtarthatta.

A főügyész elmondta: a Balassagyarmati Járási Ügyészség a lopást kitervelő vádlottal szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta vádiratában.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »