Munkacsoportot hoztak létre Kárpátalja gazdasági autonómiájának érdekében

A Kárpátaljai Megyei Tanács képviselői a második plenáris ülésen többségi szavazattal elfogadták az a döntést, hogy munkacsoportot hoznak létre a törvényhozás megalkotása érdekében Kárpátalja gazdasági autonómiájával, valamint a megye szabad gazdasági övezetté való átalakításával kapcsolatban – írja a Golos.ua.

A képviselők szintén megszavazták a munkacsoport személyi összetételét.  Két parlamenti képviselő, valamint a Megyei Tanács 12 képviselője lett a munkacsoport tagja. Ezen döntés végrehajtásának az ellenőrzése a Megyei Tanács elnökére, Mihajlo Riviszre hárult. Sztepan Derkacs, a Megyei Tanács képviselője a döntést kommentálva kijelentette: „A maga idejében a Kárpátaljai Gazdasági Övezet bizonyította, hogy effektívebb bármelyik más tervezetnél. Itt más problémák voltak. Főleg a pénzmosás.”

Derkacs megjegyezte, hogy a törvényhozást a kérdéssel kapcsolatban tökéletesíteni kell, mert pontosan a szabad gazdasági övezet miatt jött Kárpátaljára a Jaibil, és más cégek. „Ez pedig több ezer munkahelyet, a családok megélhetését, a költségvetés feltöltését, szociális programokat jelent.  A Kárpátaljai Szabad Gazdasági Övezetet vissza kell hozni, de tökéletesíteni kell.” – jelentette ki a kárpátaljai képviselő.

Hasonló törvénytervezetek, amelyek a gazdasági autonómia létrehozásával kapcsolatosak, korábban szintén létre voltak hozva Odesszában, Zaporizsjában, Dnyipróban (korábban Dnyipropetrovsz) és Harkivban.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Kárpátalja, gazdaság, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, Kárpátaljai Megyei TanácsForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »