Munkabeszámolóba bujtatva fényezi magát a fideszes képviselő

Munkabeszámolóba bujtatva fényezi magát a fideszes képviselő

Saját újsággal népszerűsíti magát Békésben a csalásgyanús ügybe keveredett Fideszes politikus. Simonka György, választó-kerületének minden háztartásába eljuttatta munkabeszámolónak titulált lapját. A Dél-Békés jobban teljesít című kiadványban szereplő fotók például azt mutatják, ahogy a politikus cukorkát osztogat, vagy óvodás gyerekekkel szerepel egy ünnepségen. Hogy mennyibe került mindez és ki fizette, azt nem tudni.

Simonka György cukorkát osztogat, Simonka György óvodás gyerekekkel egy ünnepségen, Simonka György a saját újságjában. A fideszes képviselő külön újsággal, a Dél-Békés jobban teljesít című lappal lepte meg választókerülete 90 ezres lakosságát karácsonyra.

Hírdetés

Azt nem tudni, hogy pontosan hány darab újságot gyártatott le Simonka György és mennyibe került, az Együtt helyi képviselője szerint azonban nemcsak ez a gond a kormányzati propagandával. Bod Tamás úgy látja, Simonka a köznevelési törvényt is megszegte, ugyanis az óvodákat, iskolákat járva politikai célokra használja fel a gyerekekkel készült fotóit.

„Egyrészt nem tudjuk, milyen forrásból finanszírozta, másrészt egy öntömjénezésről van szó, ami a legrosszabb időket hívja elő. Három: sajnos Dél-Békés nem teljesít jobban, Dél-Békés minden gazdasági mutatója, a nyolcéves Fidesz-kormányzás alatt sokkal rosszabbá vált, így nem tudom, miről beszélünk, túl azon, hogy kampány van, és túl azon, hogy a Fidesz ebben is hazudik. Egyébként Simonka ott jelenik meg, ahol nem kéne megjelennie, és onnan marad el, ahol viszont ott kéne lennie” – mondta az ellenzéki képviselő.

Munkabeszámolójában egyébként Simonka György arra nem tér ki, hogy a hozzá köthető cégeknél még zajlik a nyomozás költségvetési csalás gyanújával, mint ahogy a sajtóhírek szerint nála tartott házkutatásról is hallgat. Politikai karrierje azonban úgy tűnik, töretlen. Nemrég újraválasztották a Fidesz Békés megyei választmánya élére és a kiszivárgott lista szerint Orosházán mérettetheti meg magát újra egyéni képviselőjelöltként 2018-ban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »