Multikulturális Nagyváradot ígér Birta, átszervezéssel kezd Bihar megye élén Bolojan

Multikulturális Nagyváradot ígér Birta, átszervezéssel kezd Bihar megye élén Bolojan

Beiktatták hétfőn a Bihar megyei, illetve a nagyváradi képviselő-testület új tagjait. Ilie Bolojan újdonsült tanácselnök személyesen gratulált utódjának, a nagyváradi polgármesterré választott Florin Birtának.
Ünnepélyes keretek között iktatták be hétfőn a Bihar megyei, illetve a nagyváradi képviselő-testület új tagjait, illetve a Bihar megyei önkormányzat élére választott Ilie Bolojant, valamint az újdonsült nagyváradi polgármestert, Florin Birtát.

Ilie Bolojan az Agerpres beszámolója szerint az eskütétel után úgy fogalmazott: mindent megtesz Bihar megye fejlődése érdekében.

Első intézkedései között a költségvetés-kiegészítést és az intézmény átszervezését említette, a hatékonyabb működés érdekében.

A Bihar megyei törvényszék a 34-ből 32 megyei önkormányzati képviselő mandátumát érvényesítette. Az RMDSZ-es Cseke Attila helyére új tanácsost kell jelölni, miután ez megtartja szenátori mandátumát, és a liberálisoknak is újabb tanácsost kell nevesíteniük a tanácselnök Bolojan helyére.

A 34 tagú megyei képviselő-testületben a PNL-nek 22, az RMDSZ-nek és a PSD-nek pedig hat-hat önkormányzati képviselője van. A testület két alelnökét így szintén a liberálisok adták Mircea Mălan eddigi nagyváradi alpolgármester és Călin Gal személyében.

Megtartotta alakulóülését hétfőn a nagyváradi képviselő-testület is, az ünnepi ülésen Florin Birta újdonsült polgármester is letette az esküt. Ezt követő beszédében a választópolgárok mellett elődjének, Ilie Bolojannak is köszönetet mondott a támogatásért, és mindazért, amit az elmúlt években tőle tanult.

– ígérte a városháza közleménye szerint az újdonsült elöljáró, hozzátéve, hogy Nagyvárad egy multikulturális város és az is marad.

Az alakulóülésen a két alpolgármestert is megszavazták, Arina Moș és Marcel Dragoş szintén a liberálisok csapatából került ki. A 27 tanácsosi mandátumból 24-et érvényesítettek, a maradék négyet visszalépések miatt egy következő ülésen foglalják majd el a listán sorra következő jelöltek.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »