Mulasztás okozhatta az olaszországi vonatbalesetet

Mulasztás okozhatta az olaszországi vonatbalesetet

A vizsgálat eddigi eredményei szerint emberi mulasztásra vezethető vissza a dél-olaszországi Bari város közelében kedden történt vonatbaleset, amelyben legalább 27 ember meghalt, mintegy ötven megsérült.

oalszvon333_b

A két négykocsis szerelvény az Andria és Corato közötti vasúti pálya egy vidéki, egyvágányos szakaszán rohant egymásba frontálisan. A vonalon elavult telefonrendszerrel értesítették egymást az állomásfőnökök a vonatokról. Ez utóbbi rendszer is a vizsgálat középpontjában áll. A szakaszon nem volt automata riasztórendszer, amely akkor avatkozna be, ha két, ugyanazon a sínpáron haladó szerelvény megközelítené egymást.

Keddről szerdára virradóan is dolgoztak még a mentőalakulatok, a munkálatokba óriásdarukat is bevetettek, hogy eltávolítsák a roncsokat. A szerencsétlenség túlélői arról beszéltek, hogy az ütközés pillanatában hatalmas erő lendítette ki őket egyensúlyukból. A nem sokkal kedd dél előtt bekövetkezett baleset az elmúlt hét év legsúlyosabb olaszországi vasúti szerencsétlensége. 2009-ben a toszkániai Viareggióban 32 ember halálát okozta két vonat összeütközése.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »