Muguruza lett Párizs királynője

Muguruza lett Párizs királynője

Új királynőt ünnepel Párizs népe. A 22 éves spanyol Garbine Muguruza ugyanis pályafutása második GS-döntőjében – tavaly Wimbledonban kikapott Serena Williamstől – már legyőzte a világelsőt, így éppen ott aratta első nagy sikerét, amely a spanyol teniszezők számára a nagybetűs torna.

Az idei Roland Garroson a női egyesben az a furcsa eset állt fel, hogy az addig látott teljesítmények alapján nem a címvédő, világelső, 22. Grand Slam-trófeájára hajtó Serena Williams volt az esélyes, hanem a mezőnyön szinte tájfunként végigsöprő Garbine Muguruza. A spanyol két éve már megmutatta itt Párizsban, miként kell Serena ellen teniszezni – 2014-ben 6:2, 6:2-re verte az amerikait –, és most is jobb formában volt vetélytársánál.

Muguruza végig dominált a mérkőzésen, igaz, az első szett vége felé Williams vezetett 5:4-re, ám a spanyol ettől kezdve szinte hibázni sem tudott, és zsinórban három játékot nyerve a 22 éves hispán szépség 7:5-re behúzta az első játszmát. Ekkor mindenki azt hitte, a szokásos menetrendet látja Serena meccsén, és ez elveszített első szett után jön a feltámadás. Nos, az amerikai mindent megpróbált, ám Muguruza szinte hibátlan teljesítményt nyújtva az amerikai adogatásánál (5:3) négy meccslabdát hagyott kihasználatlanul, majd a világ legtermészetesebb módján semmire kiszerválta a világelsőt, és egy bámulatos átemelés után tudatosulhatott benne és mindenkiben a helyszínen és a képernyők előtt: 2016 Roland Garros bajnoknőjét Garbine Muguruzának hívják, miután 7:5, 6:4 arányban megverte Serena Williamst.

– El sem hiszem, mit értem el… Mi spanyolok a salakon növünk fel, természetesen én is itt nevelkedtem, így nem csoda, ha a számunkra ez a torna a csúcs. Büszke vagyok, hogy a világ valahavolt egyik legjobbját legyőzve lettem bajnok. Az volt a döntő, hogy végig türelmesen játszottam, és a végén remekül ment a szerva is. Ezért dolgoztam éveken keresztül, most végre teljesült az álmom – jelentette ki a döntő után Garbine Muguruza.

A spanyol a sikerével nemcsak az amerikai címvédését akadályozta meg, hanem azt is, hogy a GS-trófeák tekintetében utolérje az örökranglista élén a 22-szeres bajnok Steffi Grafot. Úgy tűnik, Serenát nagyon megtörte a tavalyi US Open elődöntőjében a Roberta Vincitől elszenvedett vereség, hiszen azóta képtelen győzni a négy nagy torna valamelyikén.

– Garbine remekül játszott, nem tehetek mást, mint gratulálok neki. Ezúttal nem sikerült nyernem, de ígérem, jövőre visszajövök, és megint harcba szállok a győzelemért – fogalmazott a könnyeivel küszködő Serena Williams.

Mindeközben a lelátó népe már az új királynőt ünnepelte…


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »