MSZP-s belharc: megerősítették tisztségében a dunaújvárosi elnököt

Az MSZP dunaújvárosi tagsága egyhangúlag megerősítette elnöki tisztségében Pintér Attilát, akit korábban lemondásra szólított fel Tóbiás József MSZP-elnök a dunaújvárosi időközi önkormányzati választáson elszenvedett kudarc miatt.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Pintér Attila az MTI-nek azt is elmondta, hogy a taggyűlésen nemcsak ő, hanem Selyem József képviselőjelölt, egyben a szervezet alelnöke is felajánlotta lemondását. A taggyűlés azonban egyikükét sem fogadta el, a bizalmi szavazáson egyhangúlag megerősítették őket tisztségükben. Az ügyet ezzel lezártnak tekintik – tette hozzá.

A helyi elnök hétfőn álságosnak nevezte Tóbiás József hozzáállását a választási kudarc utáni felszólítása miatt, mivel elmondása szerint a pártelnök a voksolás előtt három héttel egy zárt körben végzett közvélemény-kutatás után még kiváló döntésnek minősítette, hogy nem működnek együtt a DK-val, és önálló jelöltet indítanak. Hozzátette: a felmérés alapján az MSZP-nek volt a legerősebb ellenzéki jelöltje.

Tóbiás József azért tartotta kudarcnak a vasárnapi választást, mert szerinte szervezetileg hibáztak, mikor hagyták, hogy a dunaújvárosi szervezet önállóan döntsön az indulás feltételeiről, és a szervezet a választók szempontjából rossz döntést hozott. E mögé azonban az MSZP-nek egységesen fel kellett állnia – tette hozzá. A pártelnök közölte: a felelősséget azonban viselniük kell, ezért lemondásra szólította fel a szocialisták helyi szervezetének elnökét.

Pintér Attila még hétfőn elmondta, hogy valóban a helyi tagság döntött az önálló jelöltállításról, sokat dolgoztak a jó eredményért, ennyire voltak képesek.

A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje, Lassingleitner Fruzsina nyert. A 32,06 százalékos részvételi arány mellett a voksoláson a kormánypárti jelölt 422 szavazatot szerzett, és a szocialista Selyem Józsefet a DK-s Huszti Zsolt és a jobbikos Barta Endre is bőven megelőzte.

mti


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »