MSZP-kongresszus: Molnár Gyula pártelnök, Hiller István választmányi elnök lett – Szanyi kapitány csak a mezőny végén kullogott

MSZP-kongresszus: Molnár Gyula pártelnök, Hiller István választmányi elnök lett – Szanyi kapitány csak a mezőny végén kullogott

Az MSZP elnökének Molnár Gyula volt fővárosi elnököt, a választmány elnökének pedig Hiller István korábbi pártelnököt választotta meg a párt szombati, zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszusa.

A szavazatszámláló bizottságnak a párt honlapján olvasható tájékoztatása szerint az elnökjelöltek második körös szavazásán 320-an szavaztak a 358 küldött közül, ebből 309 voks volt érvényes: Molnár Gyula 176 szavazatot kapott, Tóbiás József pedig 133-at.

Az elnökválasztás első fordulója sikertelen volt, az elnökjelöltekre 337-en szavaztak, Molnár Gyula 121, Tóbiás József 99, Harangozó Tamás 67, Szanyi Tibor pedig 45 szavazatot kapott.

Minden tartalmi, szervezeti és kommunikációs ügyet a 2018-as parlamenti választásoknak tervez alárendelni Molnár Gyula.

Az új pártvezető a zárt ajtók mögötti tisztújító kongresszus szavazását követően tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, erős, szolidáris, valamint hatékony és működőképes szocialista pártot akar a választók elé állítani két év múlva.

Molnár Gyula kérdésre válaszolva megerősítette, hogy a jelenleginél nyitottabbá szeretné tenni az MSZP-t, ugyanis úgy gondolja, hogy a “demokratikus oldal” egyetlen kihívóval győzheti le a “Fidesz-rezsimet”.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »