Mráz: A migránskérdés pártállástól függetlenül fontos téma

Mráz: A migránskérdés pártállástól függetlenül fontos téma

A Nézőpont Csoport vezérigazgatója, Mráz Ágoston Sámuel szerint a migránskérdés olyan téma, amely pártállástól, korcsoporttól függetlenül fontosnak számít az országban, ezért is indokolt az újabb nemzeti konzultáció.

Hétfőn kezdődik az újabb ülésszak a parlamentben. Készülnek a pártok is. A Fidesz-KDNP velencei frakcióülésén döntöttek egy újabb nemzeti konzultációról is. A kormánypártok azt mondják: a menekültkérdésnek kell tematizálnia a közéletet.

Mindenkinek fontos 

Elkezdődik az őszi szezon, az ellenzéki vezetőknek ismét meg kell mutatniuk magukat, hétfőn pedig valószínűleg Orbán Viktor is beszédet fog mondani – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője az M1 Ma reggel című műsorában.

Hozzátette: a migránskérdés pártállástól és korcsoporttól függetlenül fontos. A tavalyi népszavazáson kiderült, 3,3 millió ember támogatja a kormány álláspontját, és a tavaszi konzultáció az eddigi legsikeresebb volt, mintegy másfél millió aláíróval – húzta alá.

Máshol kell keresgélni 

Mint mondta, az ellenzék is „keres témákat”, és ez része a rájuk jellemző válságjelenségnek, de a nagy fordulatot Mráz Ágoston Sámuel nem ezektől a programoktól várja.

Az ellenzék egyelőre nem találta meg sem a szervezeti formát, sem a megfelelő vezetőt, sem a megfelelő mondanivalót. A közvélemény-kutatások szerint ezért sem változott a nyár folyamán a politikai verseny állása, a nyarat megnyerte a Fidesz és továbbra is utcahosszal vezet – fogalmazott Mráz Ágoston Sámuel.

Az LMP stratégiájával kapcsolatban a szakember elmondta: a párt megpróbál a baloldalban csalódott választókhoz szólni. A szocialista párt korábbi „csodafegyverét”, Ron Werbert szerződtette le az LMP kampánytanácsadóként, ez pedig azt mutatja, hogy megpróbálják azokat a kampányeszközöket használni, amellyel a szocialisták „2002-ben csalárd módon” megnyerték a kormányzás jogát.

hirado.hu

The post Mráz: A migránskérdés pártállástól függetlenül fontos téma appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »