Mozgásban a főtér: a sport ünnepe Ipolyságon

Mozgásban a főtér: a sport ünnepe Ipolyságon

A Szokolyi Alajos Olimpiai Klub Ipolyság városával közösen immár kilencedik alkalommal szervezte meg a Mozgásban a főtér elnevezésű tömeges sportrendezvényt a városháza előtti téren. A június 22-ei esemény célja a mozgásra és az egészséges életre való nevelés. Mindazonáltal a sportágak népszerűsítésének is remek teret ad.

Štefan Gregor, a város polgármestere, valamint Csenger Tibor, a Nyitra Megyei Önkormányzat alelnöke is a mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet. A sportrendezvénnyel Ipolyság szervezett sportélete beindításának 120. évfordulójára is emlékeztek.

Az eseménybe a város tanintézményei mellett a környező települések oktatási intézményei is bekapcsolódtak, az óvodáktól az alapiskolákon át a középiskolák diákságáig.

A főtéren tizenöt állomást alakítottak ki. Mindegyik állomáson egy-egy sportág mutatkozott be. A gyermekek játékos formában mérhették fel a tehetségüket, ügyességüket. Kipróbálhatták többek között a röplabdát, kosárlabdát, labdarúgást, az élő csocsót, pingpongot, falmászást, erőnléti sportot, illetve az atlétika egyes ágait, de a kerekesszékes ügyességi pályát is bejárhatták.

Zlatner Zsolt többszörös bajnok erőember, Szlovákia egyik legerősebb embere bemutatót tartott a téren.

Hírdetés

A városközpontban olimpiai futógálát szerveztek az egyes korosztályok számára. A legkisebbeket beöltözött állatfigurák is szórakoztatták.

Mindez az olimpiai eszme jegyében zajlott. A megnyitón az egyes iskolák legeredményesebb sportolói hozták az olimpiai zászlót, valamint az olimpiai lángot. A fáklyát Gáspár Lászlónak, a 2004-es athéni játékok aranyérmes asztalitenisz paralimpikonjának adták át a színpadon.

A rendezvény a futóverseny eredményhirdetésével ért végett. Az esemény több száz gyermeket és felnőttet mozgatott meg, tényleg mozgásban volt az ipolysági főtér.

A szerző felvételei a sporteseményről. 

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »