Mourinho előszerződést írt alá Manchesterben

Mourinho előszerződést írt alá Manchesterben

José Mourinho lapértesülések szerint előszerződést kötött a Manchester Uniteddal, és nyáron veszi majd át a jelenleg alulteljesítő klub kispadját.

A portugál edző előszerződést írt alá a Manchester United csapatával, nyáron állhat munkába a Vörös Ördögöknél – írja a spanyol El País információira hivatkozva az Espnfc.com. Nem ez az első eset, hogy a Special One-t összeboronálják a Uniteddel. Mourinho decemberben távozott a Chelsea-től.

Az elmúlt hónapokban többször felmerült, hogy tárgyalásban áll az MU-val. Ráadásul azóta a Louis van Gaal vezette csapat nemhogy nem kapta össze magát, de kiesett az Európa-ligából is, és a bajnokságban sem áll Bajnokok Ligáját érő pozícióban. Van Gaallal nemcsak a csapat szurkolói elégedetlenek, de állítólag az öltözőben sem mindenki tolerálja domináns stílusát, merev szabályait. A holland szerződése 2017-ig szól, de a vezetők aligha nézik el neki, ha a gárda nem éri el BL-kvalifikációt, az ugyanis hatalmas presztízsveszteség lenne a klubnak, nem mellesleg komoly bevételkieséssel is járna.

Milliós garanciák

Mourinho megszellőztetett előszerződésében állítólag az is szerepel, hogy ha mégsem őt nevezik ki a gárda élére nyáron, akkor tizenötmillió fontos fájdalomdíj illeti meg, melyet két részletben kapna meg. A spanyol lap azt írja, hogy már májusban sor kerülhet a kontraktusra, mert a tizenötmillióból ötöt már akkor megkapna a portugál, ha májusban még nem az övé a kispad. A lap szerint ezekre a kitételekre azért volt szükség, mert az angol csapat befolyásos nagyjai, azaz Alex Ferguson és Bobby Charlton szerint nem biztos, hogy a volt Chelsea-menedzser a jó választás.

Az információ állítólag Mourinho menedzsmentjétől érkezett, így érdemes fenntartásokkal kezelni, előfordulhat, hogy csak nyomást akarnak helyezni a manchesteri vezetőkre.

Mourinho mellett egyébként a másik potenciális Van Gaal-utód Mauricio Pochettino, aki remek szezont fut a jelenleg ligamásodik Tottenhammel.

Ha a portugál visszatérne fél év száműzetés után a Premier League világába, akkor a Real–Barca mérkőzések után újra meccselhetne Josep Guardiolával, aki a következő szezontól a városi rivális City menedzsere lesz. Hozzájuk csatlakozhat még egy nagy név, az olasz válogatott éléről az Európa-bajnokság után elköszönő ex-Juve-edző Antonio Conte nagy valószínűséggel a Cheslea-t trenírozza majd nyártól.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »