Moszkva cáfolja, hogy szándékában áll beavatkozni az izraeli választásokba

Moszkva cáfolja, hogy szándékában áll beavatkozni az izraeli választásokba

Moszkva szerdán cáfolta, hogy szándékában állna beavatkozni az izraeli vagy bármely más ország választásaiba, miután a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat vezetője, Nadav Argaman felfedte, hogy egy külföldi ország meg akarja zavarni az április 9-i választásokat internetes hadviselés és hackerek segítségével. “Nem kérdés, Oroszország soha nem avatkozott be a választásokba egyetlen országban sem, és nem tervezi a jövőben sem,” nyilatkozta az orosz elnöki szóvivő, Dmitrij Peskov az izraeli riportokra reagálva az orosz Tass hírügynökség szerint.

A Hadashot TV kedd esti jelentése szerint Argaman nyilatkozata a Friends of Tel Aviv University rendezvényén, azaz nyilvános fórumon hangzott el, de a katonai cenzor hírzárlata miatt a beavatkozással vádolt ország nevének közlése tilos.

„100%, hogy [az ország neve] beavatkozik a közelgő választásokba, és tudom, hogy miről beszélek, csak azt nem tudom, hogy kinek a javára,” idézte Nadav szavait az izraeli media.

Később a Sin Bét is kiadott egy nyilatkozatot.

Hírdetés

“Az Izraeli Biztonsági Szolgálat tisztázni kívánja, hogy Izrael állam és a hírszerző közösség rendelkezik azokkal az eszközökkel és képességekkel, melyekkel lokalizálhatja, nyomon követheti és megakadályozhatja a külföldi beavatkozással kapcsolatos erőfeszítéseket, ha vannak ilyenek.”

Szerdán Benjamin Netanjahu miniszterelnök is megszólalt az ügyben.

“Izrael kész megbirkózni bármilyen kibernetikai intervencióval,” válaszolta a miniszterelnök a Knesszetben egy újságíró kérdésére. “Minden forgatókönyvvel számolunk, nincs nálunk felkészültebb ország.”

Újkelet.live


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »