Moszkva a szíriai tűzszünet megsértőinek befolyásolására hívta fel Washingtont

Oroszország kedden felszólította az Egyesült Államokat, hogy gyakoroljon hatást azokra a csoportokra, amelyek Szíriában megsértik az orosz-amerikai megállapodás alapján létrejött tűzszünetet.

“Erőteljesen felszólítjuk azokat, akik befolyással bírnak a tűzszünet megsértőire, elsősorban az amerikai felet, hogy végre tegyenek rendet a klienseik között” – közölte az orosz külügyminisztérium.

“Nem szabad megengedni, hogy várható provokatív cselekedeteik megakadályozzák, hogy fordulat következzen be a szíriai válság politikai rendezésének irányába” – állt a tárca által kiadott közleményben.

Az orosz külügy rámutatott: több fegyveres csoport nyíltan elismeri, hogy nem akar különválni a Fatah as-Sam Fronttól (ez az an-Núszra Front júliusban felvett neve). Moszkva szerint az, hogy szíriai ellenzék 21 csoportja elutasítja a fegyvernyugvás betartását, nyilvánvaló kihívás Oroszország és az Egyesült Államok erőfeszítései ellen.

Szergej Lavrov orosz és John Kerry amerikai külügyminiszter szombaton Genfben állapodott meg az újabb fegyvernyugvásról és a rendezési folyamat újraindításáról.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:Kerry: az amerikai-orosz megállapodás talán az utolsó esély Szíria megmentéséreEgy francia férfi megölte az anyját, mert nem engedte el Szíriába harcolniOroszok bombázhattak le egy szíriai piacotRovatok: KülföldTelepülés: SzíriaCímkék: Szíria, tűzszünet, szíriai helyzet, oroszok Szíriában, Oroszország, Egyesült Államok, szíriai konfliktus, szíriai polgárháború, külföldForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »