Most Svédországban tört ki a pánik, hogy támad az ISIL

Sajtóértesülések szerint a svéd hírszerzés olyan információ birtokába jutott, miszerint az Iszlám Állam tagjai a svéd fővárosban akarnak újabb merényletet elkövetni. Az Aftonbladet és az Expressen svéd napilapok, valamint a közszolgálati rádió meg nem nevezett forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a kérdéses hírszerzési információ egy Stockholmot fenyegető terrortámadás veszélyére utal.

Magyar Menedék - Sitchin

Az Expressen információi szerint a svéd titkosszolgálatot (SAPO) iraki források úgy tájékoztatták, hogy az Iszlám Állam hét vagy nyolc tagja léphetett a skandináv ország földjére azzal a szándékkal, hogy támadást hajtson végre civil célpontok ellen. A titkosszolgálat szóvivője nem kommentálta a terrorfenyegetésre vonatkozó részleteket, annyit árult el csupán, hogy a SAPO együttműködik a rendőrséggel, valamint más nemzeti és nemzetközi partnerekkel. “A hírszerzés alaposan kiértékeli a kapott információt, amely olyan természetű, hogy megítélésünk szerint nem hagyhatjuk figyelmen kívül” – tette hozzá.

Egy iraki biztonsági forrás közlése szerint 2015 februárjában hat iraki állampolgár hagyta el Irakot és utazott Svédországba Törökországon keresztül. A csoport vezetője korábban Abu Muszab az-Zarkávinak, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egykori iraki vezetőjének a harcostársa volt, és többször is börtönbe vetették az amerikai erők Irakban. “Különleges műveleteket akarnak elkövetni Svédországban, hogy kikényszerítsék a skandináv ország kilépését az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalícióból” – tette hozzá a névtelen forrás, a novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli támadásokra is utalva.

Svédországot még nem érte nagyszabású fegyveres támadás. Egy férfit perbe fogtak, amiért megpróbált robbanószerkezetet összeállítani, hogy öngyilkos merényletet hajtson végre az országban. 2010-ben egy öngyilkos merénylő meghalt, amikor a testére erősített robbanószerkezet a tervezettnél korábban robbant fel Stockholm belvárosában. Az NRK norvég köztelevízió arról számolt be, a norvég rendőrség vizsgálja, hogy a királyi családnak a fenyegetések fényében tanácsos-e a hét végére Stockholmba utazni a svéd király hetvenedik születésnapjának alkalmából tervezett ünnepségekre.

mti
Forrás: https://kuruc.info/r/4/158052/


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »