Most sem jelent meg Fodor Ibolya

Most sem jelent meg Fodor Ibolya

Februárban betegségre hivatkozva nem jelent meg, most pedig előre jelezte távolmaradását, így érdemben most sem kezdődött meg az a per, amelyben Fodor Ibolyát költségvetési csalással vádolja az ügyészség.

A pécsi önkormányzati képviselőnő cége társasházak takarításával foglalkozott, 2010 és 2012 között azonban valótlan tartalmú áfa-, illetve társaságiadó-bevallásokat tett mintegy 3,1 millió forinttal károsítva meg a költségvetést.

„Normális esetben nem kellene, hogy ilyen események bekövetkezzenek ahhoz, hogy a politikusok megváltoztassák az elképzeléseiket. Az Egyesült Államokban a szeptember 11-i merényletek után meghozták azokat a döntéseket, amelyek a szabadságjogok és a biztonság közötti új egyensúlyt teremtették meg. Európa, Európa politikusai készek erre, készek erre a polgárok, akkor jelentős lépéseket kell tenni ebben a tekintetben Európában is” – mondta Szájer József néppárti EP-képviselő.

Fodor Ibolya 2014-ben a Fidesz színeiben lett önkormányzati képviselő, de miután kiderült róla, hogy korábban sikkasztásért felfüggesztett börtönbüntetést kapott, függetlenként dolgozott tovább. A testületi üléseken azonban több mint egy éve nem jelent meg. A Pécsi Járásbíróság új tárgyalási időpontot nem tűzött ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »