Most Marosvásárhelyen riogatnak vadászfegyveres merénylettel a románok

Különös indokkal hallgatta ki a marosvásárhelyi rendőrség a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom HVIM) egyik tagját. A mozgalom erdélyi hírszolgálatának közleménye szerint egy Facebook-bejegyzésre, valamint  egy magyarországi feljelentésre hivatkozott a rendőrség, bár az nem derült ki, hogy milyen bejegyzés volt, és létezett-e egyáltalán.

Mint a közleményből kiderül, egy állítólagos bejegyzésből azt szűrte le a román rendőrség, hogy “Sz. Z március 10-én államellenes cselekedetet hajthatott volna végre édesapjának vadászfegyverével, a székely szabadság napján”. Igaz, a legálisan tartott fegyver tusát indok nélkül március 8-án a rendőrség már elvitte és 11-én adta vissza.
 
“Ez már nem posztkommunista recept, hanem igazi ropogós kommunista recept, hogyan csinálj bűnbakot minden őslakos magyarból címmel. Most már a bőrünkön érezhetjük a gyűlölet billogját, magyarok vagyunk és megzavarjuk a Nagy Román álmot, jogainktól megfosztva nyomnak el napról napra. A román állam gyártott bombákat és egy ideje, hetente rárobbant egyet az erdélyi magyarokra, ezt nevezik állami szintre vitt terrorizmusnak, ami létezik!” – olvasható a közleményben.
 
Ahogy a vármegyések is utalnak rá, két tagjuk, Beke István és Szőcs Zoltán hónapok óta Bukarestben van előzetes letartóztatásban, miután a román hatalom szerint terrorcselekméynre készültek. A kálváriájukat már többször megírtuk, ahogyan azt is, hogy még mindig nem tudtak ellenük bizonyítékokat felmutatni. Már amennyiben Wass Albert könyvei nem minősülnek annak…
 
Az autonómiatörekvések elfojtására törekvő román hatalmi önkény újabb példája pedig a Székel Szabadság Napja után volt tapasztalható, amikor is, ahogy megírtuk, több székely hazafit is megbüntettek a rendezvényen való részvételért. Még olyat is, aki ott sem volt. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »