Most már biztos: tavasz lesz karácsonykor

A tőlünk nyugatra található anticiklon peremén a Kárpát-medence fölé egy melegfront miatt melegebb és nedvesebb légtömegek érkeznek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Így az időjárásban inkább tavaszias, mint télies állapotok uralkodnak, egyre enyhébb idő várható, ezért nem is várható fehér karácsony.

Ma, vagyis vasárnap, szenteste napján változóan felhős lesz az ég. A Dunántúlon lesz a kevesebb felhő, ott néhol köd is képződik. A középső és a keleti országrészben elszórtan alakulhat ki eső, az északkeleti határszélen ónos eső is. A nyugati szél a középső országrészben néhol megerősödik, a Dunántúli-középhegységben olykor viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet –2 és +5 fok között alakul, és a szelesebb tájakon már késő este beáll.

Az Időkép.hu adatai szerint Budapesten a pára, ködfoltok pedig az északkeleti határ mentén és a szélcsendesebb északi területeken maradhatnak meg tartósabban. Az északnyugati szelet a középső országrészben kísérhetik erős lökések. Délután 5-12 fok várható.

Hétfőn is marad a felhős, napos idő, a hőmérséklet valamennyivel csökken, de az előrejelzés szerint nem lesznek mínuszok. Csapadék csak szerda körül várható.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »