Most már a külföldi “prostituáltak” is felfigyeltek a Lajčák-ügyre

A szlovákiai sajtó a soros uniós elnökséget előkészítő minisztériumi bizottság volt alkalmazottja, Zuzana Hlávková blogbejegyzése nyomán kezdett el foglalkozni Miroslav Lajčák külügyminiszter tárcájánál történt visszaélésekkel. Hlávková elmondta, hogy az elnökség logójának ünnepélyes bemutatógálájára kiírt közbeszerzést automatikusan az Evka marketing-ügynökség nyerte meg, ami 2015-ben a Smer nyitrai kongresszusát is szervezte, sőt, a teljes programot gyakorlatilag átmásolta a gála estjére is.

 

Az ENSZ-főtitkári pozícióra a kormányfő populista megjegyzései miatt hiába pályázó külügyminiszter szerdán Ficoval együtt tartott sajtótájékoztatót az üggyel kapcsolatban.

 

„Az, ami az elmúlt két-három napban történt, nem véletlen. Ez egy célzott támadás a sikeres soros EU-elnökség és Miroslav Lajčák külügyminiszter ellen”

Mondta Fico.

 

Ahogy azt már tőle megszokhattuk, megint előkerült az újságírók szidalmazása is, ezúttal viszont talán ő sem gondolta, hogy mekkora bakot lő:

 

„Nincs ellenemre, hogy a nyakunkban lihegnek, de maguk nem informálnak. Maguk harcolnak ezzel a kormánnyal. Néhányan maguk közül koszos szlovákellenes prostituáltak, és kiállok ezekért a szavakért”

 

Ha korábban a külföldi sajtó nem is foglalkozott Szlovákia újabb botrányával, Fico fenti kijelentésével elindult egy lavina. Számos mérvadó külföldi sajtóorgánum oldalán jelent meg öles betűkkel Fico neve, valamint “az újságírók koszos szlovákellenes prostituáltak” idézet.

 

 

A The Guardian oldala

 

A reuters hírügynökség oldala

 

A politico.eu brüsszeli hírportál oldala

 

Az Euractiv.com uniós hírportál oldala – szerintük Fico túlreagálta a szlovák EU-s soros elnökséget ért vádakat

 

Az Idnes.cz oldala, forrás: aktuality.sk

 

A Magyar Nemzet Online oldala

 

Az ATV.hu oldala – A Smer kampánya több oldalról “támad”

 

A Magyar Idők oldala – a cikkben ők is idézik Fico prostituáltas megjegyzését

 

Kökrép.sk

Nyitókép: Körkép.sk/reuters.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »