Most épp fiatal afgán bevándorlók zakhathattak nőket Ausztriában

Most épp fiatal afgán bevándorlók zakhathattak nőket Ausztriában

MTI nyomán

Nőket zaklattak egy ausztriai fesztiválon szombaton hajnalban, a tettesek feltehetően fiatal afganisztáni menekültek voltak – közölte a felső-ausztriai rendőrség vasárnap.

Az esetek a felső-ausztriai Wels városában rendezett fesztiválon történtek szombaton. A feljelentések szerint hajnali egy órakor a nagy tülekedésben férfiak magukhoz húzták és tapogatták az áldozatokat. Eddig nyolc nő tett feljelentést szexuális zaklatás miatt, azonban a rendőrség abból indul ki, hogy még többen jelentkezhetnek, mivel a tanuk vallomásukban hét elkövetőt említettek.

Egyelőre öt embert gyanúsítottak meg, közülük négyen 15 és 16 évesek, az ötödik 22 éves. Az egyik 15 éves feltételezett elkövetőt egy áldozat pontosan azonosítani tudta, a többiek esetében még tart a nyomozás. Az érintetteket kihallgatták, jelenleg szabad lábon vannak.

Mindennapos?

Az Alfahír számolt be arról elsőként, hogy a németországi Mühlhausenben három eritreai bevándorló még múlt hét szombat hajnalban megerőszakolt egy magyar származású nőt. A feltételezett elkövetőket elfogták, majd szabadon is engedték a hatóságok

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »